Design egne logoer og motiv

De fleste som bestiller t-skjorter og gaver med trykk, bruker bilder eller logoer de finner på nettet. Firmaer benytter gjerne firmalogoen, og det er logisk ettersom de gjerne vil markedsføre seg gjennom gavene de gir bort. Men i dag er det heller ikke vanskelig å lage helt egne motiv. Fordelen med det er at du slipper å tenke på kopirettigheter, og i tillegg får du et helt unikt motiv.

Kopirettigheter og bildebruk

Mange fine bilder du finner på nettet er eid av andre, så du kan ikke fritt bruke disse som trykk på t-skjorter og andre gjenstander. Du kan lage et motiv som ligner litt, men det er strenge regler som beskytter opphavsrettighetene for bilder og logoer. Det samme gjelder også dersom du bruker bilder som er tatt av andre personer. Her må du spørre om lov før du kan bruke bildene. Derfor er det best å bruke egne bilder, der det er du som har rettighetene.

Lag egne motiv

Det aller beste kan være å starte helt på bunnen. Du kan bruke tegneprogram og andre digitale verktøy. Start med et helt blankt ark, eller gjør endringer på et allerede eksisterende bilde. Visste du at du til og med kan bruke barnetegninger som motiv på ulike gjenstander? Du må skanne tegningen, og kanskje forsterke strekene litt i et tegneprogram, men dette er lett å få til. På samme måte kan du også tegne ting selv, og deretter skanne bildet.

Prøv gjerne å endre farger, eller forsterke fargene, slik at motivet blir ekstra tydelig. Prøv også ulike bakgrunnsfarger for å se hva som fungerer best. Det er ikke nødvendig å velge en hvit t-skjorte for å få god effekt, og de fleste trykkbare gjenstander finnes i flere farger. Det er veldig morsomt å lage egne motiv, og da kan du være helt sikker på at ingen andre har en t-skjorte som ligner.